RIVM: “Aantal coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis stabiel in Groningen”

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is opnieuw stabiel. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die zondagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 166 inwoners met bevestigde besmettingen met het coronavirus.

Landelijk

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus is gestegen met vijf personen. Het officiële dodental door het virus is gestegen 5.956.

Het aantal ziekenhuisopnames ten gevolge van het coronavirus is met 8 gestegen naar 11.735. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen is toegenomen met 185 naar 46.442.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden