RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis onveranderd”

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is onveranderd gebleven in vergelijking met vrijdag. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die zaterdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Dat zijn 7,7 personen op 100.000 inwoners. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

In de provincie Groningen zijn 166 inwoners met bevestigde besmettingen met het coronavirus.

Landelijk

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 20. Het officiële dodental doorhet virus is gestegen naar 5.951, blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Het aantal ziekenhuisopnames ten gevolge van het coronavirus is met 5 gestegen naar 11.727. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen is toegenomen met 131 naar 46.257.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden