Het leven is te kort

jun 11 , 14:55 Lifestyle
column 32 ls fotografie1jpg 2
Er zijn maar een paar dingen zeker in je leven. Het is zeker dat we zo nu en dan naar de wc moeten en het is zeker dat we op een dag doodgaan. Hoe en wanneer is bij beiden niet altijd even duidelijk, maar dat het gaat gebeuren is wel zeker.
Stel dat je precies zou weten op welke dag en tijdstip je deze aardbol verlaat, zou je dan op dit moment de dingen doen die je nu doet of zou je andere dingen doen? Als je echt zou doen waar jouw hart ligt en datgene zou doen wat jij het leukste vind, waar jij het meest blij van wordt en misschien het meest waardevol voor je medemens bent. Zou jij dan vele uren per dag scrollen op Facebook en andere sociale media? Zou jij elke dag in je auto stappen naar je werk wat je niet heel tof vindt? Zou je nog langer bij je partner blijven, terwijl je de relatie een zesje geeft?
Ik weet niet wanneer mijn leven ophoud, maar wat mij betreft is het leven sowieso veel te kort om werk te doen wat ik niet leuk vind, om tijd te besteden aan mensen die mij geen energie geven en mijn tijd te verdoen aan nutteloze bezigheden.
Ik heb meermaals in mijn leven gekozen voor wat mijn hart echt wil. Het komt zo nu en dan voor dat ik tijdens een personal training intakegesprek of na een drie maanden traject aangeef dat ik de persoon niet (verder) ga helpen om fitter te worden. Ik wil heel graag mensen helpen, maar als ik de klik niet voel om diverse redenen, dan volg ik mijn hart. Ik heb geen zin om vele uren van mijn tijd in iemand te steken, terwijl ik daar zelf geen energie van krijg of echt blij van word.
Als ik iets bedenk wat mij tof lijkt om te doen, dan ga ik het doen. Een eigen bedrijf starten, een maand alleen naar Thailand, een obstakelrun organiseren, een boek schrijven, een marathon rennen, etc. Als ik iets wil doen waarbij ik een ander niet schaadt, dan denk ik er niet te lang over na en ga het gewoon doen! Het leven is veel te kort om te treuzelen. En ook te kort om je in te houden.
Ik ben met een werkproject bezig waarbij ik duizenden euro’s minder verdien dan dat er mogelijk is. Ik laat mijn hart spreken en hierdoor maak ik keuzes die mij energie, passie en plezier geven, maar wel een stuk minder geld opleveren. Ik maak keuzes gebaseerd op mijn normen en waarden en hierdoor kan ik mezelf recht blijven aankijken in de spiegel. En dat voelt heel fijn. Van waarde zijn en waardering krijgen, oprechtheid en positieve energie, is voor mij de mooiste uitbetaling.
Dus..
Is je werk niet tof genoeg en krijg je niet genoeg positieve energie, zoek een andere baan!
Voel jij je ongelukkig in je relatie? Praat erover of stop ermee.
Heb je al heel lang een droom, ga ervoor en maak hem waar.
Het leven is te kort.