RIVM: Aantal ziekenhuisopnames met coronavirus blijft stabiel laag in Groningen

Foto: Arek Socha by Pixabay

Het aantal ziekenhuisopnames van inwoners van de gemeente Groningen staat ook vrijdag net als de afgelopen donderdag op 6.0 per 100.000. Dit betekent in absolute aantallen veertien patiënten. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

Het aantal meldingen in het noorden van Nederland is volgens het RIVM stabiel laag.

Het aantal ziekenhuisopnames landelijk is toegenomen met 225 coronapatiënten. Het totaal aantal ziekenhuisopnames is 8.197.

Het totaal aantal positief geteste personen is toegenomen met 1.335 naar een totaal van 23.097 patiënten. Bijna een kwart van de gemelde COVID-19 patiënten komt uit Noord Brabant.

Het aantal overleden personen als gevolg van het coronavirus is gestegen met 115. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 2.511. De patiënten zijn niet allemaal het afgelopen etmaal overleden. Er zit een vertraging in tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gemeld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van COVID-19 langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen