Groningen in Lekker lokaal op 24kitchen met ‘Poffert en gehaktballen’

Foto: CC0/Wikiepedia Commons

Het programma Lekker Lokaal op 24Kitchen besteedt in het 2e seizoen aandacht aan de Groningse poffert en gehaktballen.

Laura de Grave, schrijfster van het Nederland Kookboek, crosst met een elektrische motor door heel Nederland om op zoek te gaan naar lokale producten en gerechten en doet ook Groningen aan.

Op 20 februari start het tweede online seizoen van Lekker Lokaal op 24Kitchen. De aflevering over Groningen gaat live op 5 maart.

Poffert

Poffert is een traditioneel Gronings gerecht. In andere delen van Nederland komt nagenoeg hetzelfde recept voor maar heet het anders: ketelkoek, of broeder in cakevorm. Poffert lijkt op een tulband deze is meer cake-achtig. Poffert is een broodachtig boerengerecht en werd vooral gegeten als hoofdgerecht en soms als toetje, meestal in de winter omdat het een nogal zwaar gerecht is.

De afleveringen zullen volgens de organisatie mogelijk ook op televisie uitgezonden worden vanaf 26 maart.

 

Reacties

0