“De Hofleverancier”, een waargebeurd verhaal over de slag op De Grebbeberg

Foto: Chris Ouboter

Het boek “De Hofleverancier” vertelt het waargebeurde verhaal over motorordonnans Luit Elzinga, een jongen van 22 jaar uit Hoogezand-Sappemeer, die op pad gestuurd werd tijdens de eerste heftige oorlogsdagen op en rond de Grebbeberg.

Samenvatting

“Mei 1940 het Nederlandse leger. De jongen van 22 jaar die op pad gestuurd werd tijdens de eerste heftige oorlogsdagen op en rond de Grebbeberg, werd vervolgens geconfronteerd met verraad en bedrog. Hij vocht voor zijn land tegen de overmacht van de Duitsers. Na vijf zware dagen vechten werd hij krijgsgevangen genomen door de Duitsers. Door een wonder overleefde hij de oorlog.

In augustus 1945 werd hij door de Nederlandse regering naar Indië gestuurd. De teleurstelling in nazorg van de Nederlandse regering en naweeën, ten gevolge van de oorlog en Indië zijn groot geweest in zijn verdere leven.

In dit boek staan nog niet bekende feiten over de slag op en rond de Grebbeberg. Ook is beschreven hoe hij als militair de gevechten, zijn angsten en daden beleefde, ook ten opzichte van zijn jonge liefdesleven. Zijn verhaal vraagt om respectvol doorverteld te worden. Een verrassend herkenbaar verhaal”.

Het waargebeurde verhaal is geschreven door Chris Ouboter en vertelt in romanvorm een boeiend geschiedenisverhaal.

Kijk voor meer informatie: www.bravenewbooks.nl

 

(Bron: Chris Ouboter)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen