Waar moet je opletten bij het kopen van jaloezieën?

Foto: Pixabay

Wil je jaloezieën kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Je bent de eerste niet. Er zijn namelijk volop opties, prijzen en producten waar je uit kunt kiezen. De voornaamste zaken om rekening mee te houden hebben we voor je op een rijtje gezet. Zo kun je snel de juiste keuze maken

– Advertorial –

Let op het design

Op zich is het basis ontwerp van jaloezieën altijd hetzelfde. Horizontale stroken die je kunt openen, sluiten en kantelen. Verder zijn er nog best veel variaties mogelijk. Zo kunnen de stroken breder of juist smaller zijn. Naast het aanzicht heeft dit zeker ook consequenties op de lichtinval. Daarnaast kan de constructie afwijken, het bedieningsgemak en kwaliteit van het product. Deze criteria komen verder op deze pagina nog zeker terug. Het design moet aansluiten op de rest van de omgeving wat betreft kleur en stijl.

Let op het materiaal

De meeste jaloezieën zijn gemaakt van aluminum. Dit is een relatief lichtgewicht materiaal dat niet roest en betaalbaar is. Het uiterlijk van dit soort jaloezieën wordt echter niet door iedereen gewaardeerd. Voor die doelgroep zijn er stroken van kunststof of hout leverbaar. Met name bij de houten jaloezieën vind je prachtige opties zoals bamboe. Dit is een natuurlijk materiaal dat sterk en duurzaam is. Bamboe is helaas niet geschikt voor gebruik in de badkamer maar verder is dit de ideale optie voor in huis met de perfecte balans tussen kwaliteit en prijs.

Let op de bediening

Met name de goedkopere producten zijn niet altijd even soepel te bedienen. Het kan een gevecht worden met koordjes die niet doen wat je had verwacht. Je kunt kiezen voor een meer hoogwaardig product met betere afwerking of maak het jezelf makkelijk en kies voor elektrische jaloezieën. Die hebben helemaal geen koordjes meer omdat het systeem werkt met een ingebouwde motor. Met een druk op de knop gaan de jaloezieën omhoog of omlaag, zelfs het kantelen van de lamellen is mogelijk op afstand. Naast luxe en comfort bespaar je ook nog eens op slijtage omdat de motor het systeem minder zal belasten.

Let op de mogelijkheden

Wat kun je met jaloezieën naast openen en sluiten? Als het elektrische bedienbare raamdecoratie betreft dan gaat er een wereld voor je open. Zo kun je het systeem koppelen aan slimme luidsprekers, smart lights of natuurlijk andere jaloezieën in huis. Wil je meer weten over de mogelijkheden van huisautomatisering? Dan moet je zeker even een kijkje nemen op de website van Somfy. Je komt dan combinaties tegen waar je waarschijnlijk niet eerder aan had gedacht. Zo kun je de raamdecoratie door het hele huis centraal bedienen via een app. Je kunt een lichtsensor koppelen die ziet wanneer het buiten donker wordt. Het is mogelijk om een spraakassistent naar keuze te koppelen waarmee je handsfree de raamdecoratie kunt bedienen.

Let op het totaalplaatje

Uiteindelijk wil je waarschijnlijk raamdecoratie kopen die praktisch is in gebruik, er mooi uitziet en langdurig perfect zal werken. Vergeet het grote plaatje niet en staar je niet blind op de details. Zo maak je de beste keuze voor jaloezieën bij jou in huis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen