Dit is de Bestseller Top 60 van week 8 in 2022

Foto: Publiek Domein

Philip Huff is met zijn nieuwe boek ‘Wat je van bloed weet’ meteen hoog op De Bestseller 60 binnengekomen. Het boek over opgroeien in een gewelddadig gezin kwam deze week binnen op de eerste plek van de lijst van stichting CPNB.

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 8 in 2022.

Achter Huff staat ‘De zeven vinkjes’ van Joris Luyendijk. Die stond vorige week nog op de derde plek in de lijst. Hiermee verschuift het boek dat vorige week op de tweede plek stond naar de derde plek. Dat was ‘De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen’ van Andy Griffiths en Terry Denton.

Verder zijn er zeven andere nieuwkomers in De Bestseller 60 te vinden. Er zijn verder zeven andere nieuwe binnenkomers in de lijst. Slechts één daarvan is te vinden in de top 10. Dat is ‘Crescent City 2: Huis van lucht & adem’ van Sarah J. Maas.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Philip Huff – Wat je van bloed weet
  2. (3) Joris Luyendijk – De zeven vinkjes
  3. (2) Andy Griffiths & Terry Denton – De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
  4. (4) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  5. (1) Corina Bormann – De kleuren van schoonheid. Sophia’s triomf
  6. (6) Dai Carter – Nu of nooit
  7. (7) James Norbury – Grote Panda & Kleine Draak

(Notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel)

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen