Dit is de Bestseller Top 60 van week 7 in 2022

Foto: Publiek Domein

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 7 in 2022.

Deze week zijn er twee nieuwe binnenkomers in de Bestseller 60. En die staan ook nog eens op de eerste en tweede plek. Corina Bomann voert deze week de Bestseller 60 aan met haar nieuwe boek ‘De kleuren van schoonheid: Sophia’s triomf’. Het boek is onderdeel van een trilogie en komt meteen nieuw binnen op de eerste plaats.

De tweede nieuwkomer van de week is een boek van Andy Griffiths en Terry Denton. Zij maakten ‘De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen’. Ook deze serie is erg populair, vooral onder de kinderen. De top drie wordt compleet gemaakt door ‘De zeven vinkjes’ van Joris Luyendijk. Dat boek kwam vorige week binnen op de achtste plek.

Van de top 3 van vorige week is er nog maar één in de top 10 te vinden deze week. Het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is gezakt naar plaats vier. De andere twee boeken, Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer en Komijnsplitser van Marieke Lucas Rijneveld zijn uit de top 10 weggezakt.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar is overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken te vinden.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

  1. (-) Corina Bomann – De kleuren van schoonheid: Sophia’s triomf
  2. (-) Andy Griffiths & Terry Denton – De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
  3. (8) Joris Luyendijk – De zeven vinkjes
  4. (2) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  5. (33) Elise De Rijck – Het bucketlist boek voor koppels
  6. (7) Dai Carter – Nu of nooit
  7. (14) James Norbury – Grote Panda & Kleine Draak
  8. (12) Peter Römer – Baantjer: De Cock en moord op stand
  9. (5) Femke van der Laan – Aan de randen van de dag
  10. (4) Aleid Truijens – Leven in de verbeelding

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen