Zo kies jij de beste vloer voor je huis

Foto: Pixabay

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vloeren op de markt. Als het op vloeren aankomt is de keuze reuze: dit gaat van laminaat tot gietvloeren, houten vloeren en zelfs click PVC. Het kan daarom erg lastig zijn om erachter te komen wat nu precies de juiste keuze is voor je eigen huis. Dit hangt natuurlijk deels samen met je eigen persoonlijke wensen en de eisen die je aan de vloer stelt. Tenslotte is het kostenplaatje natuurlijk ook niet onbelangrijk. Elk type vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om alle opties tegen elkaar af te wegen voordat je een beslissing neemt. In dit artikel zetten we daarom de voor- en nadelen van de meest populaire vloeren op een rij, zodat ook jij de beste vloer voor je huis kan kiezen.

Laminaat

Als je vooral op zoek bent naar een goedkope vloer, is laminaat voor veel mensen een populaire keuze. Laminaat is namelijk een stuk goedkoper dan een houten vloer, en is gemaakt van verschillende lagen samengeperst houtvezel. Hierbij komt wel dat laminaat niet erg lang meegaat, wat met een houten vloer wel het geval is. Een ander nadeel van laminaat is dat het niet geluiddempend is. Door het harde oppervlak hoor je de stappen die je zet een stuk beter, wat een groot nadeel kan zijn als je onderburen hebt.

Click PVC

Als je op zoek bent naar een vloer die langer meegaat dan laminaat, kan click PVC een goede uitkomst zijn. PVC vloeren zijn overigens al langer onder ons bekend dan de click PVC vloer. De laatste variant is makkelijker te leggen, doordat je het simpelweg aan elkaar kunt klikken. PVC vloeren zijn niet gemaakt van hout, maar zijn dankzij de technologie van tegenwoordig gelukkig qua uiterlijk niet meer te onderscheiden van het echte werk. Dit type vloer is dus wel duurder dan laminaat, maar gelukkig wel geluiddempend. Ook gaan ze langer mee dan laminaat en zijn ze geschikt voor vloerverwarming, wat handig kan zijn als je een grotere renovatie overweegt.

Gietvloeren

Een compleet ander type vloer is de gietvloer. Gietvloeren worden, zoals de naam al doet vermoeden, gegoten in plaats van gelegd. Dit is voor veel mensen ook gelijk een nadeel in verband met de totaalkosten van dit type vloer. De vloer moet namelijk door een gespecialiseerd bedrijf gegoten worden, en is daarnaast ook nog eens duurder. Het voordeel aan dit type vloer is dat het zorgt voor een mooi geheel van je interieur. Een gietvloer heeft namelijk geen naden, wat zorgt voor een uniforme uitstraling en een vloer die makkelijker schoon te houden is.

De beste vloer voor je huis

Naast de besproken opties in dit artikel zoals click PVC, kun je natuurlijk ook denken aan andere, minder gangbare type vloeren zoals bijvoorbeeld tapijt. Voor alle soorten vloeren geldt echter hetzelfde: ze moeten goed aansluiten op je eigen wensen en woonstijl. Een gezin met veel kinderen en huisdieren zou bijvoorbeeld zomaar gebaat kunnen zijn bij een andere vloer dan iemand die alleen woont in een bovenwoning. Houdt dus altijd goed rekening met de eigenschappen van het type vloer dat je kiest in combinatie met het kostenplaatje. Zo weet jij binnen no time wat de ideale vloer voor je huis en wensen is!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen