Zo maak je je huis klaar voor de winter

Foto: Pixabay

De winter staat voor de deur en dat betekent dat de gure wintermaanden er weer aankomen en de dagen donkerder zijn dan in de zomer. Veel mensen hebben zin in een opgeruimd huis en willen met het koude weer in het vooruitzicht hun huis winter-proof maken. Een nieuw seizoen vraagt dan ook om een nieuwe look! Hier vind je enkele tips om je huis helemaal klaar te maken voor de winter. Veel plezier!

-Advertorial-

Begin met opruimen

Ja, dat is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan een kleine make-over van je huis. Toch is opruimen belangrijk om te doen. Werk van ruimte naar ruimte en laat alle spullen eens door je handen gaan. Waarom heb je bepaalde zaken nog in huis? Vaak heeft een mens veel troep in huis dat eigenlijk wel weggegooid kan worden. Je kunt van bepaalde zaken ook een foto maken, zodat je er toch altijd een herinnering aan hebt, maar het neemt dan geen ruimte meer van je woning in beslag. Wist je trouwens dat je van een opgeruimd huis ook een opgeruimd hoofd krijgt? Een helping hand kan helpen bij het opruimen. Een helping hand is een handgrijper waarmee je in het dagelijks leven gemakkelijk voorwerpen kunt pakken. De helping hand is ideaal om zonder te bukken spullen van de grond op te rapen. Heerlijk met een fijn gevoel de winter in!

Een nieuwe kleur

Vaak hebben de wanden in je kamer al jarenlang dezelfde kleur. Door hier een nieuwe kleur overheen te verven of juist te kiezen voor een behang, zul je zien dat je je woonkamer een hele andere uitstraling geeft. Tegenwoordig zijn pasteltinten helemaal in. Deze kleuren zijn lekker fris en even wat anders dan anders, en zorgen daarmee voor een compleet nieuwe look. Aan de slag dus!

Andere accessoires

Door je huidige accessoires te vervangen, kun je je huis een kleine make-over geven. Schaf bijvoorbeeld eens nieuwe kussentjes aan, koop een mooi vloerkleed, zet waardevolle foto’s in lijstjes en je kamer heeft leuke nieuwe details! Als je dat gevoel wil creëren in je huis, kies dan voor donkere kleuren voor je accessoires. En vergeet natuurlijk ook niet om mooie kaarsen te kopen. Kaarsen zijn erg gezellig om aan te hebben in de winter, ze zorgen gelijk voor een fijne sfeer in huis. Lekker knus dus!

Planten

Planten in je huis zorgen voor ontzettend veel sfeer. Ook is het gezond om planten in je huis te hebben, zo verminderen ze stress en zuiveren ze de lucht. Fijne voordelen, he! Wissel grote en kleine planten en bloemen met elkaar af en zorg voor een kleurrijk geheel. Als dat er niet gezellig uitziet!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden