Piets weerbericht: herfstdag na zonnige start

Foto: De Redactie

We beginnen met een waarschuwing verkeer en watersport. In de kustgebieden en IJsselmeergebied kunnen windstoten voorkomen in kracht 7 of 8. In het Waddengebied zelfs windstoten in kracht 9.

Door Piet Paulusma

Vanmorgen is er eerst nog regelmatig de zon te zien. In het noorden en oosten nog een paar buien of buitjes. Later in het westen al regen en lichte regen. Vanmiddag valt er bijna overal regen of lichte regen. Het zuiden blijft meest of helemaal droog. In Zuid Limburg blijvend de zon erbij.

Vandaag wordt het ongeveer 15 of 16 graden. Er waait een matige tot krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten. In het Waddengebied waait het hard. Vanavond en vannacht is er kans op regen en lichte regen. Het zuiden en oosten blijven droog.

Vrijdag en het weekend

Vrijdag begint droog. Later in de ochtend is er kans op regen in het westen. In het zuidoosten is er nog even de zon. In de middag is er overal kans op regen of lichte regen. Het wordt 16 of 17 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig tot krachtig met windstoten in kracht 7. In het Waddengebied staat er een harde wind met windstoten in kracht 8 of 9! In de avond zijn er buien, maar ’s nachts wordt het droger.

Zaterdagochtend schijnt op veel plaatsen de zon nog wel even. Toch zijn er op sommige plekken een paar buitjes. In de middag is het bewolkt en trekken er een paar buitjes over het land. Overdag wordt het 16 of 17 graden. Er staat een matige tot krachtige wind uit zuid tot zuidoost. In de nacht is het buiig en valt er veel regen. Zondag komen er buien voor, maar regionaal schijnt de zon. Overdag wordt het 16 of 17 graden en staat er een krachtige tot harde wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen