Basisscholen weer van start

Foto: Archief De Redactie

Kinderen gaan deze maandag weer naar school na bijna twee maanden thuis

Na bijna twee maanden thuis gaan veel kinderen maandag weer naar school. Het basisonderwijs kan weer beginnen, omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus daalt.

Het kabinet verwacht dat de scholen veilig open kunnen zonder grote gevolgen voor het aantal besmettingen.

De basisscholen waren dicht sinds maandag 16 maart vanwege het coronavirus. Leerlingen maakten thuis hun opdrachten, begeleid door ouders, en hadden digitaal contact met de meester of juf en met de klasgenootjes.

Op 21 april maakte premier Mark Rutte bekend tijdens een persconferentie dat de basisscholen maandag 11 mei de deuren weer mogen openen. De scholen hebben maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken.

Leerlingen in het speciaal onderwijs gaan vanaf maandag weer volledig naar school. Op reguliere basisscholen gaan scholieren voor de helft van de tijd naar school. Scholen mogen zelf weten hoe ze dat invullen. De meesten kiezen voor halve klassen, die de hele dag naar school gaan.

Niet elke school gaat al op maandag open. Sommige schoolbesturen zeggen dat ze langer nodig hebben om hun gebouwen in te richten voor de lessen.

Ook de kinderopvang en de dag- en gastouderopvang openen vandaag de deuren.

Middelbare scholen kunnen mogelijk vanaf 2 juni weer deels open.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden