Studenten Alfa-college doen mee aan internationale wedstrijd

Foto: Alfa college

Veertig studenten Engineering Installatie- en Elektrotechniek (I&E) en Human Technology van het Alfa-college doen vanuit het internationale samenwerkingsproject mee aan de Energy Challenge. Tijdens deze challenge onderzoeken studententeams van dit ROC en uit Spaans Baskenland, Zwitserland, Duitsland en Zweden het energieverbruik van hun eigen schoolgebouw.

Na dit onderzoek bedenken ze een nieuw Smart Energy product of een innovatieve oplossing om het energieverbruik van het onderzochte gebouw te verminderen.

Inmiddels zijn de beste zes teams geselecteerd en via Skype presenteerden zij hun video met oplossing aan de buitenlandse groepen.

Daarnaast maakten alle scholen lesstof voor een specifiek gedeelte van de energietransitie. “Zo maakte het Alfa-college het onderdeel over licht”, zegt Birgit Baumann, onderwijs ontwikkelaar bij Fieldlab Practice van het Alfa-college.

Energyducation

Dit internationale samenwerkingsproject met Spaanse, Zweedse, Duitse en Noorse scholen en instellingen is mogelijk gemaakt dankzij de Erasmusbeurs Energyducation. Een aantal doelen van dit project; kennis van docenten over Smart Energy Management verbreden, met bedrijven in gesprek gaan over dit onderwerp en de internationaal verzamelde kennis delen met onze studenten en docenten.

Een internationale jury vanuit Energyducation beoordeelt de idee├źn en maakt volgende maand de winnaars bekend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden