Speciaal handenwassenlied dankzij kinderen SKSG

Kinderen van SKSG Noordster uit Zuidhorn helpen alle kinderen en volwassenen op een vrolijke manier om goed hun handen te wassen met het speciale handenwassenlied: ‘Zeep, zeep, zeep!

Op de beat van muziek die muzikaal talent, en pedagogisch medewerker bij SKSG, Roos Ahsmann, geschreven heeft, nemen de zes kleine zangers iedereen mee in een spoedcursus handen wassen. In het nummer Zeep, zeep, zeep kan iedereen in acht vrolijke stappen leren hoe je zo grondig mogelijk je handen reinigt.

Zeker in tijden van het coronavirus is dit een absolute must see voor iedereen in Nederland.

Vrolijk lied dat blijft hangen

Roos is zeer tevreden met het resultaat: “Ik wilde vooral dat het een vrolijk lied zou worden en dat is gelukt!” Nu het wassen van je handen voor veel mensen zeer hoog op de prioriteitenlijst staat, is het zeker voor kinderen belangrijk dat het vooral ook leuk is om je handen goed schoon te maken. “Dat is aldoor het uitgangspunt geweest voor mij tijdens het schrijven van het liedje,” legt Roos uit. De pedagogisch medewerker heeft zich tijdens het schrijven laten inspireren door Kinderen voor Kinderen: “Die liedjes blijven altijd goed hangen bij kinderen en zij zijn natuurlijk ook de doelgroep van het lied.”

Enthousiaste hoofdrolspelers

Julia, Solana, Stijn, Levi, Chris en Niene van BSO Noordster hebben het liedje met veel enthousiasme ingezongen en ze spelen de hoofdrol in de clip van het liedje. Ze hebben gedurende het opnemen van de clip heel vaak hun handen moeten wassen, maar dat vonden ze eigenlijk wel leuk. Alle zes zijn ze regelmatig op SKSG Noordster BSO in Zuidhorn te vinden. Het was niet moeilijk om de kinderen enthousiast te krijgen voor het opnemen van het lied: “Stijn en Levi zijn zelfs speciaal voor de opnames naar de BSO gekomen,” vertelt Roos.

Handen wassen erg belangrijk

Het goed wassen van je handen is een hele simpele maar effectieve manier om bacteriën en virussen te bestrijden. Ook binnen de maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus een halt toe te roepen, speelt het regelmatig wassen van de handen een belangrijke rol. Door iedereen in Nederland bewust te maken van het feit dat het zo belangrijk is en tegelijkertijd ook op een leuke manier aan te bieden, leren de kinderen spelenderwijs hoe het moet en waarom het moet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden