Terra trakteert studenten op gezonde pompoenpatat

Foto: Terra MBO

Om de winst van vier studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO bij de landelijke mbo Challenge Voedselverspilling eind januari te vieren, bood het College van Bestuur van Terra alle studenten en medewerkers van Terra Groningen de mogelijkheid om de pompoenpatat te proeven.

De studenten wonnen met hun oplossing: Pompoenpatat.

“Ontzettend knappe prestatie”

Niet alle pompoenen van Akker- en tuinbouwbedrijf Nieuw Udengast voldoen aan de eisen voor verkoop; ze zijn te klein of hebben een verkeerde kleur, maar zijn verder prima. Samen met Snackbar van de Toekomst hebben de foodstudenten hiervoor de oplossing pompoenpatat bedacht.

Op dinsdag 3 maart stond de Snackbar van de Toekomst op het schoolplein van Terra Groningen. Ton Wennink, lid College van Bestuur, reikte het eerste bakje pompoenpatat uit aan de studenten Jelien Timmermans, Femke Kingma, Deborah Kroes en Leyla Karaaslan.

“Felicitaties en complimenten voor deze toppers. Het is ontzettend knap om samen met bedrijven uit de regio een oplossing te bedenken voor lokale voedselverspilling. De nieuwe opleiding Food is in september gestart wat de winst van de studenten extra bijzonder maakt. Dit succes willen we graag delen met alle studenten en medewerkers,” aldus een trotse Ton Wennink.

650 bakjes patat

Alle klassen brachten met hun docent een bezoek aan de Snackbar. Daar hoorden zij het verhaal over het ontstaan van de pompoenpatat en ontvingen zij een bakje verantwoorde patat. Er zijn circa 650 bakjes patat de toonbank overgegaan.

Zowel de patat en saus als de gebruikte olie en bakjes zijn verantwoorde keuzes. De Snackbar van de Toekomst stort de winst in een speciaal fonds. Met dit fonds wil de Snackbar van de Toekomst een boost geven aan de lokale economie en daarvoor worden nog concrete plannen ontwikkeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden