Topsport Talentschool Groningen start SportLifeStyle-klas

Foto: Publiek Domein

Komend schooljaar start de Topsport Talentschool (TTS) met een nieuwe opleiding: SportLifeStyle. De nieuwe opleiding is er voor leerlingen die gek zijn op sport en alles willen weten van bewegen.

De leerlingen volgen voortgezet onderwijs op vmbo-tl-, havo- of vwo-niveau samen met topsportleerlingen, aangevuld met veel sport, les over beweging en speciale SportLifeStyle-lessen.

De leerlingen maken kennis met allerlei sporten en leren ze over thema’s die te maken hebben met gezondheid, bewegen, voeding, trainingsleer en sportgeschiedenis.

De eerste SportLifeStyle-klas start in augustus 2020 en wordt aangeboden op vmbo-tl-, havo- en vwo-niveau. De SportLifeStyle-opleiding loopt tot en met klas drie. Daarna volgen de leerlingen het reguliere TSS-onderwijs.

De leerlingen volgen diverse sportclinics, gegeven door trainers van de verschillende sportverenigingen en regionale Talentcentra waarmee de school al samenwerkt verzorgen deze clinics. Ook werkt de TTS samen met het Alfa College. De leerlingen sporten daar één ochtend in de week volgens het Athletic Skills Model.

Aanmelden

Voor belangstellenden organiseert de school een meeloopmiddag op 27 februari van 15.00 uur tot 17.00 uur. Aanmelden is gewenst via: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden