Open dagen Noorderpoort

Foto: Archief De Redactie

Noorderpoort organiseert op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari open dagen voor iedereen die geïnteresseerd is in een mbo-opleiding.

Tijdens de open dagen kunnen onder andere leerlingen van het voortgezet onderwijs zich laten informeren over het onderwijs en de opleiding van hun voorkeur.

Sfeer proeven

Het gaat tijdens de open dagen om sfeer te proeven. Studenten die op dit moment een opleiding volgen bij Noorderpoort zijn aanwezig om vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Hoe ziet een schooldag op het mbo eruit? Wat zijn keuzedelen? Is het mogelijk om in het buitenland stage te lopen? Wat is de kans op werk? Wanneer kan ik doorstromen naar het hbo? Hoe zien de leslokalen eruit? Welke vakken worden door welke docenten gegeven? Al deze vragen kunnen beantwoord worden.

Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, zoals presentaties over verzwaarde programma’s en rondleidingen door de school. Ook is er alle ruimte om onder het genot van een hapje en drankje of een kop koffie in gesprek te gaan met docenten, directie en andere medewerkers.

Programma in speciale Noorderpoortapp

Noorderpoort heeft een app ontwikkeld waar alle informatie in staat voor scholieren en hun ouders. Gegevens over openingstijden, voor welke opleiding je op welke locatie welkom bent en speciale informatie voor ouders en verzorgers. Daarnaast is alle informatie over de open dagen van Noorderpoort ook te vinden op noorderpoort.nl.

Noorderpoort Hotspot

In het opvallende oranje gebouw op het Europapark in Groningen, naast het voetbalstadion, is de Noorderpoort Hotspot gevestigd. Sinds dinsdag 14 januari is de Hotspot gedurende twee dagen per week geopend vrijblijvend studiekeuzeadvies. Elke dinsdag en donderdag van 12.00 tot 16.00 uur ben je welkom bij de Hotspot om je te laten informeren en inspireren op het gebied van het aanbod in het mbo.

Locaties

In de stad Groningen zijn de open dagen op vrijdag én zaterdag. Alle andere Noorderpoortlocaties openen hun deuren alleen op vrijdag. De reguliere openingstijden zijn op vrijdag 24 januari van 16.00 – 20.30 uur en op zaterdag 25 januari van 10.00 – 14.00 uur, maar per locatie kunnen de openingstijden wisselen. De meest actuele tijden staan in de Noorderpoortapp.

Overige data

Er zijn daarnaast nog een aantal locaties waar de open dagen op andere momenten georganiseerd worden:

  • Noorderpoort Beroepsonderwijs Appingedam en Beroepsonderwijs Veendam: vrijdag 24 januari open van 16.00 – 18.00 uur;
  • Noorderpoort Laboratoriumtechniek (Zernikeplein 11) open dag: donderdag 6 februari, 16.00 – 21.00 uur;
  • Noorderpoort Procestechniek (Zernikepark 21) open dagen: vrijdag 24 (16.00-20.30 uur) en zaterdag 25 januari (10.00-14.00 uur) én op donderdag 6 februari, 16.00 – 21.00 uur)
  • Dansacademie Lucia Marthas: zondag 2 februari, (info luciamarthas.nl)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden