Terra MBO finalist in MBO Challenge Voedselverspilling 2019

Foto: Snackbar van de Toekomst

Vier studenten van de opleiding Food, Life & Innovation van Terra MBO staan in de finale van de MBO Challenge Voedselverspilling 2019. Zes teams zijn geselecteerd voor de finale, waaronder het team van Jelien Timmermans, Femke Kingma, Deborah Kroes en Leyla Karaaslan.

Pompoenpatat

Het team staat in de finale, dankzij de oplossing die de studenten bedachten voor pompoenen die niet voldoen aan de eisen voor verkoop: Pompoenpatat.

Akker- en tuinbouwbedrijf Nieuw Udengast levert pompoenen aan supermarkten, maar sommige pompoenen zijn te klein of hebben een verkeerde kleur. Doordat deze pompoenen niet geconsumeerd worden is er veel verspilling. Samen met Snackbar van de Toekomst hebben de studenten geƫxperimenteerd met het maken van pompoenpatat. Een groot succes. De eerste pompoenpatatjes zijn al verkocht.

Finale

De finalisten zijn geselecteerd op basis van de gemaakte films en op de ingediende bijbehorende notities.

In totaal zijn er 24 challenges ingediend.

Op 30 januari vindt de feestelijke bekendmaking van de winnaar van MBO Challenge Voedselverspilling 2019 plaats bij de Verspillingsfabriek te Veghel.

Met de MBO Challenge Voedselverspilling werken studenten aan verspillingsvraagstukken van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Samen bedenken ze een oplossing om voedselverspilling te reduceren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen