Alfa-college vierde op ranglijst beste MBO van Nederland

Foto: De Redactie

Het Alfa-college staat opnieuw in de top van beste mbo-instellingen in Nederland. De MBO-opleider staat op de vierde plaats blijkt uit de gepubliceerde Keuzegids mbo 2020.

Het is daardoor de beste brede mbo-opleider van Noord-Nederland, meldt het Alfa-college.

Topopleidingen

In totaal zijn 31 opleidingen van het Alfa-college aangemerkt als topopleiding (75 punten of meer in de Keuzegids).

In het vakgebied Zorg is de opleiding Medisch assistenten (tandarts-, dokters- en apothekersassistent) daarnaast aangemerkt als beste van Nederland. Naast opleidingen in de Zorg mogen ook opleidingen in de Haarverzorging, Installatietechniek en Elektrotechniek in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg zich een topopleiding noemen.

Wim Moes, voorzitter College van Bestuur: “We zijn enorm trots op dit mooie resultaat. Het bevestigt ons dat we de goede dingen doen. Voor de regio op een hele praktische manier vakmensen opleiden voor – maar ook vooral in – de beroepspraktijk. En dat onze studenten daar enthousiast over zijn. We blijven investeren in innovatief onderwijs, samen met het bedrijfsleven en onze partners in de regio.”

Keuzegids

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen