“Huis van Ome Loeks”: pilot met gratis kinderopvang in binnenstad op zaterdagen

Foto: Groningen City Club

Groningen City Club en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) starten zaterdag 9 november een pilot met gratis kinderopvang in de binnenstad. SKSG Kastanjeplein wordt omgetoverd tot ‘Huis van Ome Loeks’ tijdens de pilotperiode van zeven zaterdagen.

De pilot is bedoeld voor ouders die de stad ingaan terwijl kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar zich kunnen vermaken. Kinderen kunnen leuke activiteiten doen en workshops volgen, terwijl hun ouders de stad kunnen verkennen of cadeautjes voor de feestdagen kunnen kopen.

De kinderen kunnen maximaal een blok van drie uren verblijven. “Terwijl hun ouders, lekker ongezien, de cadeautjes voor de feestdagen scoren, zorgen wij dat kinderen de tijd van hun leven hebben in ‘Het Huis van Ome Loeks’. We bieden hier leuke workshops en activiteiten in een veilige omgeving. Gezinnen kunnen hierdoor langer van onze prachtige stad “genieten,” aldus Guido Heeringa (SKSG).

Kindvriendelijke binnenstad

Het Huis van Ome Loeks is één van de initiatieven van de Groningen City Club om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken. “De binnenstad van Groningen moet voor iedereen een geweldige plek zijn om te verblijven, om te winkelen en te genieten van het culturele aanbod. Gezinnen met jonge kinderen krijgen met het Huis van Ome Loeks nu ook de kans om even zonder kinderen onze prachtige stad te verkennen. In de wetenschap dat ze op een centrale locatie veel plezier hebben met andere kinderen”, aldus Eric Bos van Groningen City Club.

Gratis toegankelijk

‘Het huis van Ome Loeks’ is van 9 november tot en met 21 december elke zaterdag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur en te vinden in de locatie SKSG Kastanjeplein, gevestigd in Nieuwstad 12. De toegang is gedurende deze pilot periode volledig gratis. Wel geldt er een maximum aan de groepsgrootte.

Op zaterdag 9 november wordt het huis om 10.30 uur feestelijk geopend.

Voor meer informatie: www.huisvanomeloeks.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden