Uitreiking certificaten Cambridge English aan studenten Alfa-college

Foto: Alfa-college

Van het Alfa-college in Groningen en Hoogeveen ontvangen dinsdag 1 oktober 24 mbo-studenten het certificaat Cambridge English. Wereldwijd is dit het meest erkende en herkende certificaat door hogescholen, universiteiten en bedrijven.

Cambridge English is één van de excellentieprogramma’s van het Alfa-college dat al vijf jaar succesvol wordt uitgevoerd in Hoogeveen en sinds twee jaar ook in Groningen. Het is bijzonder dat mbo-studenten Cambridge English B1/C1 kunnen volgen op een mbo-instelling. Het Alfa-college is een van de weinige ROC’s in Noord-Nederland die dit programma aanbiedt.

Prijs

Het excellentieprogramma Cambridge English van het Alfa-college in Groningen werd in maart van dit jaar uitgeroepen tot ‘Best New Preparation Centre in the Netherlands’. De internationale jury roemde de bevlogenheid van de docent Engels en vindt het prachtig dat alle studenten van het Alfa-college, ongeacht hun niveau, de kans krijgen om aan het excellentieprogramma deel te nemen.

Kevin Dijkema: “Ik ben ontzettend trots op deze prijs en op de studenten die afgelopen jaar hebben deelgenomen aan Cambridge English.”

Uitbreiding aanbod Groningen

Vanwege het succes, is dit schooljaar het excellentieprogramma Cambridge English uitgebreid naar alle locaties in Groningen in plaats van één. In totaal kunnen 64 studenten deze lessen volgen. Daarnaast zijn in Groningen een pilot Cambridge Business English en de medewerkerstraining Cambridge English toegevoegd aan het aanbod. Business English is geschikt voor studenten van economische- en internationale opleidingen.

Lustrum Hoogeveen

Deze zomer vierde Marinke de Jong met haar studenten van Cambridge English het eerste lustrum. In Hoogeveen biedt het Alfa-college al voor het vijfde jaar op rij de lessen Cambridge Business English aan. In juli ontvingen bijna 30 studenten van het Alfa-college in Hoogeveen dit felbegeerde Cambridge-certificaat. De meeste studenten sloten het examen af op B2-niveau.

De afgelopen jaren behaalden ook enkele studenten niveau C1; een uitzonderlijke prestatie omdat dit het niveau is richting moedertaalbeheersing. Dit jaar was de eer aan Aron Loof, student van de opleiding Assistent manager internationale handel. Natuurlijk is Marinke de Jong vol lof over de prestaties van de studenten! Ook in Hoogeveen staat uitbreiding op stapel en werft men dit jaar bedrijven voor Business English.

Excellentieprogramma’s

Het doel van excellentieprogramma’s is om studenten uit te dagen het beste uit zichzelf te willen halen. Cambridge English is één van de excellentieprogramma’s van het Alfa-college. Studenten worden uitgedaagd om hun niveau van de Engelse taal te overstijgen. Zo bereiden we ze beter voor op het hbo en de internationale samenleving. Cambridge Assessment English, onderdeel van Cambridge University, ontwikkelt de examens. Studenten van elk mbo-niveau en elke opleiding kunnen meedoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen