Opening rookvrije zone bij basisschool De Tamarisk en kinderopvang Kids First

Foto: Kids First COP groep

Bij basisschool De Tamarisk en kinderopvang Kids First COP groep vindt dinsdag 1 oktober, tevens de start van de landelijke Stoptober-maand, de opening van een rookvrije zone plaats.

Beide partijen willen door middel van een opvallende markering en stoeptegels van de rookvrije generatie de ouders en verzorgers laten weten dat roken op en rond het schoolplein niet meer mag.

Roken in het zicht van kinderen bij de ingang van de school en kinderopvang én naast het schoolplein is geen wenselijke situatie vonden Henk Huisinga, directeur CDBS de Tamarisk, en Marieke Wijninga, communicatieadviseur bij Kids First COP groep.

Iedere ouder wil dat zijn kind bij school en de kinderopvang in een gezonde en veilige omgeving is. Daar hoort ook een rookvrije omgeving bij. Ook al zijn ze nog zo klein, elk goed voorbeeld helpt voorkomen dat kinderen roken normaal vinden en later zelf beginnen. Kids First COP groep en de Tamarisk willen hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Kinderen moeten rookvrij naar school en kinderopvang kunnen gaan.

Door het invoeren van een rookvrije zone hopen beide partijen ouders en verzorgers tevens te stimuleren om te stoppen met roken.

In 2020 komen in De Wijert basisschool De Tamarisk, kinderopvang Kids First en de wijkbibliotheek Groninger Forum samen in de nog te bouwen Multifunctionele Accommodatie. Ook daar zal te zijner tijd de rookvrije zone worden bepaald.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen