Tikkie jij bent ‘m!: Basisschoolleerlingen opnieuw in actie voor meer spelen en bewegen

Foto: © Jantje Beton

Basisschoolleerlingen komen opnieuw in actie voor meer spelen en bewegen. Vanaf vandaag, woensdag 11 september verkopen 35.500 leerlingen van 330 basisscholen twee weken lang lootjes voor hun school.

Zij doen dit via het traditionele verkoopboekje, maar ook via de “Tikkie jij bent ‘m!” actie. De actie van De Kleine Jantje Beton Loterij was tijdens de eerste verkoopperiode in mei een groot succes.

In Groningen doet basisschool De Vuurtoren mee aan de actie.

Belang van buitenspelen

Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Buiten spelen is noodzakelijk om het kinderbrein te verrijken en spelen is dé manier waarop kinderen dat kunnen doen. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Het lijkt vanzelfsprekend dat kinderen veel buitenspelen, niets is echter minder waar. Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.

“Tikkie jij bent ‘m!”

Tijdens de eerste actieperiode van de online lootjes verkoop via de ‘Tikkie jij bent ‘m!’ actie in mei werd voor 16.941 euro aan online lootjes verkocht. Ook tijdens De Kleine Jantje Beton Loterij van september gaat de online verkoop van lootjes door. Iedereen die verder weg woont of geen machtiging in wil vullen, kan een online lootje kopen via www.jantjebeton.nl/tikkielot of door de QR-code te scannen. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via WhatsApp uitnodigen een lootje te kopen.

Helft van de opbrengst is voor de school

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden