Basisschool AquaMarijn ontvangt Vignet Gezonde School

Onthulling Vignet Gezonde School.
Foto: GGD Groningen

Basisschool Aquamarijn heeft het vignet Gezonde School behaald. Wethouder Carine Bloemhoff en directeur Jos Groenewold onthulden donderdag 5 september het vignet.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag de school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Cbs AquaMarijn behaalde het themacertificaat ‘Welbevinden’.

Vignet Welbevinden

Om te kunnen leren, talenten te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassenen is het van belang dat leerlingen zich prettig voelen op school. Belangrijk is dat ze de ruimte krijgen zich te ontwikkelen, fouten te maken en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die zich verbonden voelen met school en over betere sociale en emotionele vaardigheden beschikken, zijn meer gemotiveerd om te leren en halen vaak betere cijfers op school.

De school heeft laten zien dat ze werken via de vier pijlers van de Gezonde School. Dit zijn Educatie, Signaleren, Schoolomgeving en Beleid.

Directeur Jos Groenewold van de AquaMarijn is trots om een Gezonde School te zijn. “Nu het vignet Gezonde School goed zichtbaar is opgehangen kan iedereen zien dat onze school echt een gezonde school is”, zegt de directeur. “Een school waar je met plezier naar toe gaat en waar kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen.”

Over de ‘Gezonde School’

De Gezonde School is een initiatief van een groot aantal landelijke gezondheidsorganisaties die samenwerken met GGD GHOR Nederland om scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in het werken aan gezondheid op school.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden