SKSG start kinderopvang op UMCG-terrein

Foto: Google Maps

Vanaf februari 2020 opent stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) een kinderopvanglocatie in het oude zusterhuis op het UMCG-terrein. Het gebouw wordt de komende maanden verbouwd en krijgt een nieuw aangelegde binnentuin voor de baby’s en peuters.

De opvang richt zich in het bijzonder op UMCG-medewerkers, maar is open voor iedereen. “Met kinderopvang op ons eigen terrein hopen we een nog aantrekkelijkere werkgever voor huidige en toekomstige medewerkers te worden”, zegt Michiel Kahmann, directeur P&O van het UMCG.

De kinderdagopvang op eigen terrein maakt de gezinslogistiek voor UMCG-medewerkers een stuk efficiënter. Velen van hen, van artsen en verpleegkundigen tot logistiek medewerkers, beginnen vaak vroeg en zijn in de regel niet om 17.00 uur klaar. SKSG verruimt de openingstijden voor hen van 7.00 tot 18.30 uur.

Daarnaast komt er een aparte borstvoedingsruimte, waar moeders de gehele dag langs kunnen komen om hun baby te voeden. Voor medisch personeel met wisselende roosters biedt SKSG UMCG flexibele opvang.

Reacties

0