CKC de Rietzanger haalt 4.000 euro op voor VRiendje-project Martini Ziekenhuis

Foto: CKC de Rietzanger

De leerlingen en leerkrachten van CKC De Rietzanger in Eelderwolde hebben 4.000 euro bijeengebracht voor het VRiendje- project van het Martini Ziekenhuis.

Virtueel aanwezig bij gebeurtenis

Het ‘VRiendje’ is een 360 graden camera waarmee, in combinatie met een Virtual Reality bril, op afstand een belangrijke gebeurtenis kan worden bijgewoond. Een ziek kind kan bijvoorbeeld met behulp van het VRiendje ‘aanwezig’ zijn in de klas. Daarnaast kan een VR-bril bij een pijnlijke of langdurige behandeling afleiding bieden aan de patiënt.

Inzamelingsacties door leerlingen

De leerlingen mochten iedere week geld meebrengen naar school om in ‘de goede doelenpot’ van de groep te doen. Daarnaast organiseerden de leerlingen zelf spontane acties, zoals bijvoorbeeld lege flessen ophalen en tuinpaden vegen. De school organiseerde maandag 24 juni een sponsorloop waarbij de leerlingen van groep 1 tot en met groep 8, onder aanmoediging van vele ouders, hun longen uit hun lijf hebben gerend.

De totale opbrengst is maar liefst 4.000 euro.

Vrienden van het Martini Ziekenhuis

Laura de Vries kwam namens stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis op school om de kinderen over het project en de mogelijkheden van het VRiendje te vertellen. Uiteraard stelden de kinderen haar ook kritische vragen. “We zijn heel trots op de leerlingen van CKC de Rietzanger en dankbaar voor het prachtige geldbedrag dat we hebben ontvangen! Met dit bedrag erbij kunnen we het VRiendje aanschaffen en patiënten blij maken.”

Reacties

0