Nationale Buitenspeeldag 2019

Foto: Archief De Redactie

Vandaag is het Nationale Buitenspeeldag. Sinds 1994 wordt in Nederland elk jaar op de tweede woensdag in juni een Nationale Buitenspeeldag gehouden.

Op deze dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

De Nationale Buitenspeeldag, georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Het doel van deze dag is om alle kinderen te stimuleren naar buiten te gaan.

Uit onderzoek onder ouders ‘buiten spelen in de wijk’ blijkt dat 15 procent van de kinderen nooit buitenspeelt, meldt Jantje Beton.

Buitenspeelactiviteiten

In Groningen worden in verschillende wijken buitenspeelactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar. Iedere wijk heeft een thema.

  • In Lewenborg zijn allerlei sport- en spelactiviteiten rond het thema ‘Boerenleven en Stadse fratsen. Locatie: Kajuit 4, Groningen.
  • In Beijum is de buitenspeeldag aan de Melsemaheerd met als thema ‘Middeleeuwen’.
  • In Vinkhuizen aan de Veldspaatstraat in Groningen achter de Vensterschool is een groot tropisch feest met 30 verschillende activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Tropische straatspelletjes, Tropisch knutselen, sportactiviteiten, ritje met de paardenkar in de wijk en fruitspiesjes maken.
  • In de Oosterparkwijk is een estafettedag. Een parcours lopen langs de ‘melkboer, groenteboer, timmerman, politieman, een metselaar en een opdracht doen. Alles gaat op tijd, wie is het snelst?
  • In de Wijert is het thema ‘Samen spelen, samen genieten’. In de Bosboom-Toussaintstraat zijn verschillende activiteiten en gezonde hapjes.
  • Aan de Meeuwerderweg zijn er rond het thema ‘Expeditie Robinson’ allerlei activiteiten. Vuur maken, een stormbaan of een balansproef en voor iedere activiteit krijgen de kinderen een stempel. Bij een volle stempelkaart krijgen ze een gezonde traktatie.
  • In Hoogkerk is de buitenspeeldag ‘Op expeditie’ bij speeltuin de Kreukelhof met verschillende activiteiten.

Kijk voor alle activiteiten en tijden op jantjebeton.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden