Winnaars publieks- en juryprijs Goud Grunn bekend

De winnaars en vlogger Kalvijn.
Foto: EPI-Kenniscentrum

De winnaars van de publieks- en juryprijs van het project Goud Grunn zijn vrijdag bekendgemaakt. De prijzen werden uitgereikt door de vlogger Kalvijn.

De publiekprijs ging naar ‘Het duurzame Woldendorp over 50 jaar’, van leerlingen Vera, Vera, Mark en Vera (echt waar, 3x Vera) van het Dollard College in Woldendorp. Zij kregen de meeste stemmen voor hun werkstuk. Ze hadden veel aandacht voor duurzaamheid, zoals een windmolen, energiezuinige auto’s en zonnepanelen en voorzieningen als winkels, apotheek, huisarts en zwembad.

Het werkstuk Tiny house van de toekomst van de drie dames Romy, Sascha en Yonina van het Theda Mansholt College in Delfzijl heeft de juryprijs gewonnen. De jury prees de veelzijdigheid. Er was gedacht aan duurzaamheid, aardbevingsbestendigheid maar ook hergebruik van regenwater en voedsel. ‘Out of de box gedacht, heel erg goed gedaan’, aldus de jury, bestaande uit Justin Richardson (onderzoeker Gronings Perspectief- RUG), Randolf Boersma (bedrijfsleider bouwbedrijf Van Wijnen) en Drewes Wildeman (sociaal ondernemer en Groninger).

De winnaars van krijgen 750 euro, bestemd voor een uitje met de klas en bovendien een wisselbeker en medaille.

Honderden mensen stemden tussen 27 mei en 6 juni op 1 van de 7 genomineerde werkstukken van dit project voor de publieksprijs.

Op de website www. epi-kenniscentrum.org staan de zeven filmpjes van jongeren die ideeën hebben over hun toekomst in Groningen. Het gaat om eerstejaars leerlingen van het Theda Mansholt College in Delfzijl, de Rutger Kopland School in Siddeburen en het Dollard College in Woldendorp.

Ze kregen de afgelopen weken in het kader van het project Goud Grunn van EPI-kenniscentrum lessen over aardbevingen, zorg, voorzieningen, duurzaam bouwen en wonen gehad. Hun ideeën hebben ze omgezet in werkstukken.

Wat is Goud Grunn?

Goud Grunn is een project waar scholen voor voortgezet onderwijs in de provincie Groningen gratis aan kunnen deelnemen. Leerlingen krijgen (gast)lessen, gaan op excursies en kunnen meedoen aan een prijsvraag. Met Goud Grunn wil EPI-kenniscentrum de jongeren uitdagen om over hun toekomst in deze regio na te denken en ze bewust maken van de kansen en mogelijkheden die er zijn.

De werkstukken waren de afgelopen weken te bekijken in het gemeentehuis in Delfzijl en in de bibliotheken in Delfzijl en Appingedam. Aanmelden voor de volgende editie van Goud Grunn is nu mogelijk.

Voor meer informatie over Goud Grunn: www. epi-kenniscentrum.org

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden