Accreditatie van het Instituut voor Facility Management van Hanzehogeschool Groningen verlengd

Foto: De Redactie

De International Facility Management Association (IFMA) heeft de accreditatie van het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen verlengd tot 2025. De Hanzehogeschool is één van de twee hbo-instellingen die door IFMA zijn geaccrediteerd in Nederland.

Het instituut van de Hanzehogeschool is getoetst op de eisen die internationaal gesteld worden aan een bacheloropleiding op het gebied van Facility Management.

Het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool heeft ruim duizend studenten en is hiermee één van de grootste en oudste instituten op het gebied van Facility Management in Nederland en de enige in Noord-Nederland.

Living Lab

De Facility Management opleidingen (voltijd in het Nederlands en Engels en deeltijd in het Nederlands) werken nauw samen met andere organisatieonderdelen op de campus. Dit zorgt er voor dat studenten werken aan echte, praktijkgerichte opdrachten.

Zoals de dean van het Instituut, Mira Bloemen-Bekx, verwoordt: “Zodra je op de campus aankomt heb je al te maken met Facility Management. Van het faciliteren van parkeergelegenheid, tot de bewegwijzering, inrichting van de werk- en leeromgeving en een prettig ontvangst. Voor onze studenten is de directe studieomgeving als het ware hun living lab, waar ze de opgedane kennis ook in de praktijk kunnen brengen.”

‘Gouden Standaard’

De IFMA benoemde nog specifiek de ‘gouden standaard’ waar het instituut van de hogeschool aan voldoet. Deze standaard refereert aan het intensieve contact tussen de studenten en aangesloten bedrijven en instellingen waardoor studenten hun hele studieloopbaan praktijkgerichte onderzoek doen in het veld van Facility Management.

In de innovatiewerkplaatsen Campus Design, Health Workspace Design and Healthy Workplace werken studenten, onderzoekers en de praktijk samen aan relevante vraagstukken. Denk hierbij aan het verbeteren van het binnenklimaat, de gastvrijheid in organisaties en het verduurzamen van de omgeving via inkoop.

Titel ‘Facility Management Graduate’

Tevens werd bekend gemaakt dat alle studenten die afstuderen aan een Accredited Degree Program van IFMA, waar het Instituut voor Facility Management van de Hanzehogeschool Groningen onder valt, vanaf nu de titel `FMG’ (Facility Management Graduate) mogen voeren. Dit is een beschermde titel en internationaal erg waardevol en biedt de FM-afgestudeerde een voorsprong op de (internationale) arbeidsmarkt. Deze titel wordt gevoerd naast de graad ‘Bachelor of Science’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden