Schoolkantines Alfa-college vallen in de prijzen

Een aantal winnaars van de Schoolkantine Schaal 2018.
Foto: Alfa-college

Verschillende schoolkantines van het Alfa-college vallen vandaag, dinsdag 16 april in de prijzen. Op locatie Kluiverboom van het Alfa-college overhandigt het Voedingscentrum om 10 uur een aantal Schoolkantine Schalen aan dit ROC.

De kantine van de Kluiverboom wordt gewaardeerd met een gouden Schaal en de locaties Boumaboulevard, Admiraal de Ruyterlaan en Kardinge ontvangen een zilveren exemplaar. Daarnaast kregen de schoolkantines van het Alfa-college in Hoogeveen en Hardenberg al een zilveren schaal 2019 overhandigd. Deze schalen worden uitgereikt aan vo- en mbo-scholen die de kantine gezond hebben ingericht.

Richtlijnen

Een gouden schaal betekent onder andere dat het aanbod in de kantine en automaten voor minimaal tachtig procent voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. Dit zijn opgestelde richtlijnen van het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De gedachte achter deze voorschriften is dat jongeren gezonder gaan leven. Omdat ze veel tijd op school doorbrengen is het belangrijk dat ze daar gezond kunnen eten en drinken. Het Alfa-college zorgt er bijvoorbeeld voor dat gratis water beschikbaar is in de watertappunten en biedt groente en fruit aan in de kantine.

De zilveren schaal houdt in dat het aanbod van schoolkantines voor ten minste zestig procent voldoet aan de richtlijnen.

Kantinescan

Zelfstandig facilitair medewerker catering Patrick Dekker van locatie Kluiverboom heeft zich ingezet voor de Gezonde Schoolkantine Schaal. Patrick heeft de kantinescan ingevuld en foto’s van de presentatie van de kantine naar het Voedingscentrum gestuurd: “Ieder jaar moet ons assortiment worden gecontroleerd. Dit gebeurt via de kantinescan van het Voedingscentrum. We sturen foto’s van ons assortiment mee en de wijze waarop het wordt aangeboden. Het is mooi om te zien dat dankzij onze dagelijkse inspanningen ons assortiment en de manier waarop we het aanbieden, wordt gewaardeerd met een Gouden Schoolkantineschaal.”

Gezonde Schoolkantine

De uitreiking van de Schoolkantine Schalen staat in het teken van de Dag van de Gezonde Schoolkantine die elk jaar plaatsvindt op de derde dinsdag van april.

Reacties

0