SKSG kinderen zamelen geld in voor het Beatrix Kinderziekenhuis

Archief De Redactie.
Foto: © SKSG

Ruim 3500 kinderen van de buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) zamelen geld in voor het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Ze komen in actie voor het zieke kind, omdat een ziekenhuisopname grote impact heeft.

In de eerste week van april gaan zij geld inzamelen door allerlei andere acties en een muzikale sponsorloop, waarbij de kinderen onder begeleiding van swingende muziek hardlopen. Als afsluiting is er een spetterende dansshow.

“Muziek aan Bed”

Het goede doel waar de kinderen van SKSG zich voor inzetten is het project “Muziek aan Bed”, waarbij muzikanten de kinderen bezoeken die in het Beatrix Kinderziekenhuis liggen. Dit doen zij met een concertvorm die ze speciaal voor de kinderen ontwikkeld hebben: een mobiele act waarbij een cello in het middelpunt staat. Het doel van de muzikanten is om het ‘ziekenhuisleed’ van de kinderen enigszins te verzachten door ze een mooie en verrassende ervaring te bieden.

Als maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie draagt SKSG graag bij aan deze welkome afleiding voor kinderen die in het ziekenhuis liggen. “Daarnaast is het goed om de BSO-kinderen er bewust van te maken dat het niet voor ieder kind vanzelfsprekend is om elke dag met vriendjes of vriendinnetjes lekker buiten te kunnen spelen,” aldus Elte Hofman van SKSG.

Reacties

0