Noorderpoort organiseert business event met Duits tintje

Foto: Noorderpoort

Noorderpoort Business & Administratie zet dinsdag 26 maart de Duitse taal en cultuur in het zonnetje in samenwerking met het jaarlijkse business event Suit up! van de opleiding International Business Studies. Deze dag is het de ‘Dag van de Duitse taal’.

Het belang van de Duitse taal

Met de Dag van de Duitse taal brengen scholen, culturele instellingen, bedrijven en de overheid landelijk het belang van de Duitse taal voor Nederland onder de aandacht. Dit is een initiatief van de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer en het Goethe-Institut Niederlande.

Business event voor en door studenten

Suit Up! is een business event voor en door studenten van de opleiding International Business Studies. Het doel hiervan is het verbinden van organisaties en bedrijven met talentvolle mbo-studenten in het business-vak.

Tweedejaarsstudenten IBS hebben lokale en internationale organisaties uitgenodigd om een aantal presentaties, workshops en inspiratie sessies te geven aan hun studiegenoten. Ook Duitse organisaties, zoals Ems-Achse en EDR zullen aanwezig zijn om meer te vertellen over wonen en werken in Duitsland. Overige organisaties aanwezig op Suit up! zijn: Ondernemers Academie, van Hall-Larenstein, Europass, Start-up Weekend, EF, en By Erwin Shop.

Foto expositie

Fotografiestudenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia hebben een uitwisseling gehad met studenten van de fotografieschool in Berlijn, Lette Verein. De foto’s van deze uitwisseling zijn geëxposeerd bij Noorderlicht. Voor één dag is de expositie nu bij Noorderpoort te zien. De studenten zijn aanwezig om de verrassende foto’s en de opgedane ervaringen toe te lichten.

Reacties

0