Nieuwe leerwegen en opleidingen bij Noorderpoort

Foto: Jan Buurma

Noorderpoort start het komende schooljaar met twee nieuwe bbl-leerwegen en een nieuwe specialistenopleiding.

De opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior Assistent-Accountant bieden komend schooljaar ook een bbl-leerweg aan, naast de bestaande bol-leerweg. Daarnaast start Noorderpoort na de zomervakantie ook met de nieuwe eenjarige specialistenopleiding Vakman-ondernemer.

Zowel studenten die een mbo-diploma op niveau 3 hebben behaald en door willen leren, als professionals in de financiƫle sector die naast hun werk een aanvullende opleiding willen volgen, kunnen zich aanmelden voor de opleidingen Bedrijfsadministrateur en Junior Assistent-Accountant.

Blended learning en maatwerk

Om binnen de opleidingen te zorgen voor een optimaal leerklimaat voor werkende studenten, wordt blended learning ingezet. Dit houdt in dat de opleidingen lessen in klassikale setting combineren met online trainingsmethodes. Zo kunnen studenten een deel van hun lessen zelf inplannen.

Beide opleidingen hebben een duur van drie jaar, maar afhankelijk van kennis en ervaring is het ook mogelijk een versneld traject met vrijstellingen te doorlopen.

Nieuwe specialistenopleiding

De nieuwe eenjarige specialistenopleiding Vakman-ondernemer is bedoeld voor studenten die een mbo-diploma hebben behaald op niveau 3 en zich graag aanvullend willen laten opleiden. Met de kennis en ervaring die de studenten opdoen tijdens de opleiding, krijgen zij voldoende bagage mee om succesvol een eigen onderneming op te starten.

Deze opleiding gaat na de zomervakantie met zowel een bol- als bbl-leerweg van start.

Reacties

0