Bijzondere ontdeklab geopend bij OBS het Karrepad

Foto: © Bert Lanting

OBS het Karrepad heeft sinds dinsdag een bijzonder ontdeklab. Leerlingen, drones en een robot gaven samen met wethouder van Onderwijs Carine Bloemhoff het startsein voor de ingebruikname van het nieuwe multifunctionele lab.

De wereld verandert razendsnel en barst van de uitdagingen. Uitdagingen die vragen om kritische samenwerkers, creatieve planners, flexibele aanpassers en doorpakkers. ICTbasisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking worden daarbij steeds belangrijker.

In het nieuwe ontdeklab ontwikkelen leerlingen hun digitale, technische en wetenschappelijke vaardigheden en brengen zij hun ideeën tot leven. Het ontdeklab heeft een uitdagende inrichting en materialen en daagt de leerlingen uit op alle niveaus.

Kansengelijkheid in de wijk

Het ontdeklab is onderdeel van de verlengde schooldag van de gemeente Groningen. Daarmee krijgen kinderen in het basisonderwijs meer tijd naast taal en rekenen voor bijvoorbeeld bewegen, cultuur en techniek.

Wethouder Bloemhoff: “Elk kind verdient het om het beste uit zichzelf te halen en te ontdekken waar zijn of haar talenten liggen. Met de verlengde schooldag die op meerdere scholen ingevoerd gaat worden krijgt elk kind de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen. Het ontdeklab is een prachtig voorbeeld hiervan!”

Talenten ontwikkelen

Met het ontdeklab gaat de school talentblokken organiseren. Daarin werken leerlingen in verschillende projecten aan 21e-eeuwse vaardigheden om uit te vinden waar zij goed in zijn en wat ze leuk vinden en daarin verder te groeien. Dit schooljaar komt ieder leerjaar in aanraking met het ontdeklab. In de toekomst breidt de school dit uit.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen