Peuters ontwikkelen zich op zomerschool Kids First

Foto: Kids First COP groep

De eerste drie weken van de zomervakantie opende Kids First de deuren van haar zomerschool. Kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar zijn welkom om spelenderwijs te leren, andere kinderen te ontmoeten en plezier te maken tijdens de talloze activiteiten.

Op de zomerschool, ook wel bekend als de peutervakantieweken, biedt kinderopvangorganisatie Kids First COP groep een passend aanbod in de ontwikkeling van peuters. Spelenderwijs blijven de kinderen zich in de zomer ontwikkelen, waardoor een goede voorbereiding op de basisschool in stand blijft.

“Bij Kids First vinden we het belangrijk in te zetten op de ontwikkeling en stimulering van taal bij peuters. Daarom bieden we voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan op onze locaties, voor peuters met een indicatie,” vertelt Esther Ottens, communicatieadviseur Kids First. “Waar de reguliere peuteropvang sluit tijdens de zomervakantie, blijven peuters de eerste drie weken kosteloos welkom op locaties in Groningen en Friesland. Tijdens een speciaal zomerprogramma worden onder andere de taalvaardigheden spelenderwijs gestimuleerd”.

Kids First biedt al jaren peuteropvang aan tijdens de zomervakantie. “Elk jaar zijn deze weken een groot succes. Zo zijn er in Groningen activiteiten in het kader van ‘superhelden’, met een knipoog naar de zorg in coronatijden,” aldus Ottens.

De peuters in Groningen gaan hun eigen politiepet knutselen, auto’s van zorgverleners zoals ambulances en brandweerwagens tellen en er vervolgens over zingen.

De voordelen van de peutervakantieweken zijn volgens Kids First dat peuters cognitief op niveau blijven, dat de dagelijkse structuur wordt voortgezet en peuters na de zomervakantie niet lang hoeven te wennen.

Aan het eind van deze week worden de peutervakantieweken feestelijk op de locaties afgesloten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen