Noorderpoort en Bidfood leiden samen logistieke medewerkers op richting ‘Duurzame Stadslogistiek’

Noorderpoort-studente Linda Dusseljee naast volledig elektrische vrachtwagen van Bidfood.
Foto: Noorderpoort

Noorderpoort en horecagroothandel Bidfood gaan samen het mbo-keuzedeel ‘Duurzame Stadslogistiek’ perfectioneren. De ontwikkeling van het mbo-keuzedeel ‘Duurzame Stadslogistiek’ moet bijdragen aan deze kennis bij (toekomstig) vakmensen.

‘Geen uitstoot, minder vervoersbewegingen en minder verkeersgeluid in de binnenstad. Dat is ook de ambitie van Groningen’, aldus het Noorderpoort. Daarvoor zijn in ieder geval goed opgeleide logistiek medewerkers nodig.

Ook elders in het land werkt een aantal roc’s samen met het bedrijfsleven en de overheid aan de verdere ontwikkeling van dit keuzedeel, zodat vanuit het mbo-onderwijs wordt bijgedragen aan de ambities die zijn vastgelegd in de ‘Green Deal Zero Emission Stadslogistiek’ voor 2025. In Groningen trekken Noorderpoort en horecagroothandel Bidfood hierin samen op.

Noorderpoort-studente Linda Dusseljee loopt stage bij Bidfood, juist om vanuit de praktijk en vanuit de student het keuzedeel te perfectioneren. “Linda maakt tijdens haar stage een logistieke planning voor één elektrische vrachtwagen. Ze is wat dat betreft aan het pionieren. Met als uiteindelijke doel dat duurzame stadslogistiek niet meer pionieren is, maar een vanzelfsprekendheid”, aldus de manager van Bidfood.

Studente Linda – die bij Noorderpoort de opleiding Manager transport & logistiek volgt – houdt zich onder andere bezig met de zogenaamde ‘last mile’-oplossing. Bij deze oplossing worden producten vanuit logistieke hubs net buiten de stad in de binnenstad geleverd. Linda: “Ik onderzoek dan hoe producten op een duurzame manier bij de horecaondernemers in de stad terechtkomen. Bij Bidfood Groningen doen we dat zelfs met een volledig elektrische vrachtwagen, dus echt duurzaam en zonder uitstoot! Erg interessant en leuk om mee bezig te zijn. En helemaal mooi: mijn praktijkervaring wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van het keuzedeel. Dat vind ik best bijzonder.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen