Hanzehogeschool Groningen start nieuwe voltijd bacheloropleiding ergotherapie

Foto: De Redactie

In september 2021 start de bacheloropleiding Ergotherapie bij de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen. De opleiding Ergotherapie van de Hanzehogeschool Groningen heeft het accreditatietraject met succes heeft afgerond. Dinsdag heeft de opleiding een akkoord van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) ontvangen, meldt de Hanzehogeschool.

Tekort aan ergotherapeuten

Landelijk en regionaal bestaat op dit moment een groot tekort aan ergotherapeuten. De vraag naar ergotherapeuten blijft toenemen met de huidige ontwikkelingen in de zorg, zoals dubbele vergrijzing, preventie, het verplaatsen van de zorg naar de mensen thuis en het vervangen van bestaande zorg door andere vormen van zorg, zoals eHealth.

De nieuwe opleiding draagt niet alleen bij aan het terugdringen van het dreigende landelijke tekort aan ergotherapeuten, maar ook aan de maatschappelijke en regionale belangen van Noord-Nederland. In Noord-Nederland spelen namelijk specifieke problemen, zoals krimp en grotere afstanden tussen woningen en zorgvoorzieningen.

Ergotherapie

Een ergotherapeut coacht en begeleidt personen om betekenisvolle dagelijkse activiteiten (weer) mogelijk te maken in de school, op het werk of thuis. Naast het werken met personen werkt de ergotherapeut ook met groepen (bijvoorbeeld valpreventie aan ouderen) en participeert de ergotherapeut in sociale wijkprojecten (bijvoorbeeld gecombineerde leefstijlinterventies).

Kijk voor meer informatie: www.hanze.nl/ergotherapie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen