Noorderpoort organiseert online studiekeuze-events

Foto: Archief De Redactie

Noorderpoort organiseert van maandag 7 tot en met vrijdag 11 december online studiekeuze-events voor leerlingen die volgend studiejaar een mbo-opleiding gaan volgen.

Begin november maakten ruim 850 jongeren van deze mogelijkheid gebruik om persoonlijk in gesprek te gaan met de docenten en voorlichters van de verschillende opleidingen. Vaak deden ze dat samen met hun ouder(s). Uit de reacties bleek dat dit als een prettige manier van online voorlichten wordt gezien.

Persoonlijk online gesprek

Tijdens zo’n studiekeuze-event kun je online via je computer in gesprek met een docent of voorlichter van de opleiding waarin jij ge├»nteresseerd bent. Zo’n gesprek duurt maximaal 20 minuten. Aanmelden kan voor meerdere opleidingen en schoollocaties.

Vanwege corona worden er in december nog geen meeloopdagen en open dagen georganiseerd. Daarvoor in de plaats zijn dus deze online studiekeuze-events. Noorderpoort bekijkt in het nieuwe jaar of er mogelijkheden zijn om meeloopdagen of open dagen in school te organiseren.

Hulp bij je studiekeuze

Om toch zo veel mogelijk te helpen bij de studiekeuze is de website www.noorderpoort.nl/studiekeuze gelanceerd. Hierop staan video’s hoe de scholen er van binnen uit zien, lees je verhalen van huidige en oud-studenten en kun je je verder verdiepen in de wereld van de opleidingen van Noorderpoort.

Aanmelden kan via www.noorderpoort.nl/studiekeuze-event.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen