Healthy Ageing week Kids First: dammen, dokters en zieke knuffels beter maken

Foto: GGD - Marieke Wijninga

Tijdens de Meer gezonde jaren week, van 2 tot 11 oktober, maken de kinderen van Kids First COP groep kennis met alles wat een bijdrage kan leveren aan een gezonde levensstijl, voor nu en later. In samenwerking met HANNN zijn er meerdere activiteiten gepland.

Kids First COP groep slaat de handen in één met Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN) en combineert twee welbekende stellingen: ‘Bewegen is goed voor lichaam en geest’ en ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Dokterdates

Dokters van het UMCG bezoeken op maandag 5, dinsdag 6 en donderdag 8 oktober de kinderen van BSO de Gravenburger en Reitdiephaven. Zo zal een arts in opleiding, een leefstijladviseur en een fysiotherapeut van het Centrum voor Revalidatie de kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar bezoeken. Tijdens deze dokterdates kunnen de kinderen naar hartenlust vragen stellen over lichaam en geest.

Knuffeldokter

Voor de peuters (2-4 jaar) van Kids First de Speelwij zal het consultatiebureau in de Wijert haar deuren openen op dinsdag 6 oktober. De kinderen mogen hun eigen knuffel meenemen naar het knuffelspreekuur, welke grondig onderzocht worden. Ook het tandenpoetsen wordt besproken tijdens dit spreekuur en uiteraard zullen de peuters niet met lege handen naar huis gaan.

Damclinics

Omdat dammen goed is voor het brein en het de cognitieve vaardigheden traint verzorgt Fitter Brein op diverse BSO-locaties van Kids First damclinics. Kinderen kunnen zelf in 1,5 uur ervaren wat de damsport inhoudt. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest kan getraind worden om fit te blijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden