Dick Pouwels nieuwe voorzitter College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen

Drs. D.J. Pouwels.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

Dick Pouwels wordt per 1 januari 2021 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen. Dat maakte de Hanzehogeschool donderdagmiddag bekend.

De heer Pouwels is op dit moment voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool, een hogeschool actief in het domein van agro, food en leefomgeving met vestigingen in Den Bosch en Venlo. Hij volgt Henk Pijlman op die na een bestuursperiode van twintig jaar afscheid neemt van de Hanzehogeschool Groningen. De Hogeschoolmedezeggenschapsraad adviseerde positief over de benoeming van Pouwels.

“We zijn ervan overtuigd dat met de heer Pouwels als nieuwe collegevoorzitter de Hanzehogeschool de komende jaren in zeer goede handen is, we zien er dan ook naar uit om met hem samen te werken”, aldus Dina Boonstra, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool.

Dick Pouwels: “Ik ben erg vereerd dat ik leiding mag gaan geven aan de Hanzehogeschool Groningen, een hogeschool die goed geworteld is in haar omgeving én kwaliteit levert in onderwijs en onderzoek. Mijn ambitie is om die hoogwaardige basis samen met de collega’s van de hogeschool verder uit te bouwen. Om met de expertise van de Hanzehogeschool een wezenlijke bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s als energie, duurzaamheid, klimaat, leefbaarheid en gezondheid. Thema’s die gaan over een vitale samenleving én een vitale economie. En om studenten toekomstgericht op te leiden, multidisciplinair en met ruimte om hun opleiding zelf vorm te geven”.

Ik ben opgegroeid in Groningen, heb er gestudeerd en ga jaarlijks met onze kinderen naar een wedstrijd van FC Groningen: de verbinding met het Noorden is altijd aanwezig geweest.”

Pouwels heeft een duidelijke visie op de toekomst van de Hanzehogeschool waarbij intensief en resultaatgericht samenwerken binnen en buiten de hogeschool centraal staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden