Nieuw buitensportterrein Alfa-college opent maandag

Foto: Alfa-college

Het nieuwe buitensportterrein van het Alfa-college aan de Kluiverboom wordt maandag officieel geopend door Wethouder Sport, Inge Jongman.

Conditietraining op de survivalheuvel, een basketbalwedstrijd op de playground of met een krachtcircuit je spieren trainen; het kan allemaal op het nieuwe buitensportterrein. Het terrein is gerealiseerd door IJslander.

Sport heeft een centrale plek binnen onderwijs

Binnen het onderwijsaanbod van het Alfa-college heeft sport een centrale rol. De school werkt al tien jaar met het programma Fit for Life waarmee het Alfa-college sporten en bewegen leuk maakt voor de studenten.

Door de aanleg van een multifunctioneel sportveld met onder andere een bootcamp circuit, zijn er nog meer mogelijkheden en kan er gesport worden met meer groepen tegelijk.

Met Fit for Life en activiteiten op het gebied van bewegen nemen studenten naast sportworkshops en verschillende events ook deel aan bijvoorbeeld weerbaarheidstrainingen. De activiteiten hebben een sterk verbindende werking en dat helpt de studenten op sociaal vlak, vertelt Jan Bennink, Sportcoördinator Fit for Life bij het Alfa-college. ‘De studenten leren elkaar op een andere manier kennen en leren elkaar te vertrouwen. Samen ervaren ze sportplezier, dit geeft een hoop positieve energie en zorgt ervoor dat ze zich veilig voelen, dat vinden we erg belangrijk’.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden