Stembureaus op 'derde' verkiezingsdag open

mrt 16 2022, 8:45 Gemeenteraadsverkiezingen
stembureau1
In de gemeente Groningen kunnen de inwoners voor de derde dag op rij hun stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De deuren van alle stembureaus zijn 'op deze laatste verkiezingsdag' geopend sinds 7.30 uur.
Afgelopen maandag en dinsdag kon ook al gestemd worden op 16 stembureaus. Vervroegd stemmen op de maandag en dinsdag was mogelijk gemaakt in verband met corona, zodat mensen met een kwetsbare gezondheid ervoor konden kiezen op een van deze dagen hun stem uit te brengen, omdat die veel rustiger verlopen dan de woensdag. Naar verwachting brengen de meeste mensen op woensdag pas hun stem uit.
In Groningen was de opkomst rond 8.45 uur ruim 8,5 procent.
Mensen die gaan stemmen moeten in het bezit zijn van een stempas en een geldig identiteitsbewijs. De gemeente heeft de stembureaus zo ingericht dat afstand houden van elkaar mogelijk is. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar het mag wel.
Stemmen kan tot woensdagavond 21.00 uur. Een overzicht van alle stembureaus is te vinden op deze website . Op de kaart met stembureaus staat ook hoe druk het is bij een stembureau.