Mattias Gijsbertsen voorgedragen als informateur

mrt 21 2022, 14:55 Gemeenteraadsverkiezingen
mattias gijsbertsen
GroenLinks Groningen draagt Mattias Gijsbertsen voor als informateur. Gijsbertsen wordt gevraagd met de partijen in de Groningse gemeenteraad in gesprek te gaan over de verkiezingsuitslag en opkomst, en op zoek te gaan naar een stabiel college van burgemeester en wethouders. Dat maakte GroenLinks maandagochtend bekend.
GroenLinks won vorige week woensdag de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. De partij blijft de grootste partij met negen zetels, gevolgd door PvdA met zes zetels en D66 en vijf zetels.
Met Gijsbertsen heeft veel ervaring in de Groningse gemeentepolitiek. Hij was van 2006 tot 2014 raadslid namens GroenLinks Groningen en van 2014 tot 2020 wethouder. In februari 2020 kondigde hij zijn afscheid als wethouder van Groningen aan. Hij is nu programmadirecteur van het landelijke programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Lijsttrekker Mirjam Wijnja is blij dat Gijsbertsen deze klus op zich wil nemen: “Mattias is niet alleen heel ervaren, maar ook iemand met veel binding met onze gemeente. Hij kent veel mensen hier en weet welke thema’s spelen. Een topkandidaat waar we enorm blij mee zijn.”
De informateur start met zijn werkzaamheden na het duidingsdebat, dat woensdagavond om 20.00 uur plaatsvindt in het Provinciehuis.