Advies nieuwe coalitie Groningen: GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie

Foto: Jan Buurma

GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie moet de nieuwe coalitie voor de nieuwe gemeente Groningen worden. Dat is het advies van informateur Ineke van Gent (GroenLinks) na gevoerde gesprekken met de lijsttrekkers van alle partijen.

Over dit advies vergadert woensdag 12 december om 16.00 uur de nog te installeren gemeenteraad.

Van Gent was als informateur gevraagd door GroenLinks. Deze partij werd bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 november met 11 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Zij kreeg als opdracht mee de mogelijkheden te onderzoeken voor een stabiele coalitie.

Deze coalitie van politieke partijen zou volgens deze opdracht de meerderheid in de raad moeten hebben en “inhoudelijke samenhang en vergaande onderlinge samenwerkingsbereidheid” moeten tonen. Ondanks de moeilijke financiĆ«le omstandigheden moet deze coalitie verder werken aan een “ontwikkelagenda voor een duurzame en inclusieve toekomst”. Met speciale aandacht voor de relatie tussen de inwoners en de gemeente(politiek).

De openbare vergadering over het advies van informateur Van Gent is woensdag in de nieuwe raadzaal van het stadhuis. Dit debat kan vanaf de tribune worden gevolgd maar ook thuis live via groningen.raadsinformatie.nl. De vergadering begint met een toelichting van Van Gent op haar advies.

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen wordt op woensdag 2 januari 2019 geĆÆnstalleerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden