Stemmen voor gemeenteraadsverkiezing

Foto: De Redactie

Woensdag 21 november kiezen 190.000 mensen met stemrecht in de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer de gemeenteraad voor de nieuwe gemeente Groningen. Van Hoogkerk tot Lewenborg, van Noordlaren tot Ten Post, in totaal openen 156 stembureaus.

Vanwege de herindeling op 1 januari van de drie gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer vinden de gemeenteraadsverkiezing woensdag plaats. In de meeste andere gemeenten van Nederlanden werd een nieuwe gemeenteraad in maart 2018 gekozen.

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen wordt op 2 januari 2019 geïnstalleerd. De huidige gemeente Groningen telt 39 raadsleden, Haren heeft er 17 en Ten Boer 11. In de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen komen 45 raadsleden.

Aan de verkiezingen doen 13 partijen mee: D66, SP, PvdA, GroenLinks, VVD, Stadspartij voor Stad en Ommeland, CDA, ChristenUnie, Student en Stad, Partij voor de Dieren, Sportpartij, PVV en 100% Groningen.

Via de online Stemwijzer kan je als hulpmiddel door het beantwoorden van 28 vragen te weten komen met welke politieke partij je het meest eens bent.

Stembureaus

De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 uur op woensdag 21 november. Het dichtstbijzijnde stembureau bij uw woonadres staat vermeld op de stempas.

Mobiel stembureau

Het mobiele stembureau bij The Student Hotel, Boterdiep 9 is geopend van 00.00 tot 1.30 uur.
Het tijdelijke kantoorunit bij het Hoofdstation, Stationsplein is van 6.30 uur tot 20.00 uur geopend

Kijk voor meer informatie op: gemeente.groningen.nl

Lees ook: StemWijzer gemeenteraadsverkiezing online

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden