Debat over gemeentebeleid voor actieve ouderen

Foto: Sociëteit De Harmonie

In Sociëteit De Harmonie vindt donderdag 15 november het eerste politieke debat plaats in de aanloop naar gemeenteraadsverkiezing.

Onder leiding van Hans Harbers, wetenschapsfilosoof technologie en samenleving, gaan kandidaat-raadsleden met elkaar in debat over hun speerpunten voor actieve ouderen. Vijftig is tenslotte het nieuwe 40: wat doen de partijen daarmee? Bram Bolten verzorgt tijdens de avond muziek.

Vijftig is het nieuwe veertig!

Hoe komt de Sociëteit op het idee dit debat te organiseren? Initiatiefnemer Ben Boog vertelt: “Sociëteit De Harmonie richt zich op actieve 50-plussers. Het ledenbestand is zeer divers. Leden komen uit Stad en Ommeland. De activiteiten variëren van filosofie- en leesgroepen tot natuurexcursies, bridge, biljart, zangkoor, exposities, proeverijen en concerten. Wij organiseren alles zelf met veel plezier”. Ik vraag me af: “hoe komt de groeiende groep actieve 50-plussers eigenlijk in het beleid van de gemeente aan bod? Zijn we wel in beeld? Waar zou de politiek in Groningen zich hard voor moeten maken wanneer het gaat om gezond en fijn ouder worden? Wat zijn de problemen, wat zijn de oplossingen?”

Kandidaat-gemeenteraadsleden van diverse politieke partijen gaan nu met elkaar en met de gasten in debat. De deelnemende partijen en inleiders zijn op dit moment: PvdA – Jan Pieter Loopstra; GroenLinks- Femke Folkerts; D66 – Koosje van Doesen; VVD – Jasper Boter; CDA – Rob Lamers; 100% Groningen – Marjet Woldhuis.

Het debat is van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

Locatie

Sociëteit De Harmonie, Kreupelstraat 10 in Groningen, schuin tegenover Martinitoren.

Voor meer informatie: www.societeitdeharmonie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden