Inwoners Groningen, Haren en Ten Boer stellen top 5 verkiezingsthema’s samen

Foto: De Redactie

Inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer kunnen zelf in een top 5 aangeven wat de verkiezingsthema’s zijn. Deze vraag stelt de gemeente Groningen aan de inwoners.

Op 21 november gaan Groningen, Haren en Ten Boer naar de stembus voor de verkiezing van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. ‘Waar moet die nieuwe gemeente mee aan de slag?’, vraagt de gemeente Groningen.

De 5 meest genoemde onderwerpen komen terug in de StemWijzer en de Verkiezingskrant. Voorbeelden zijn: ‘Parkeren? Afvalinzameling? Gasloze woningen? Zwerfvuil? Hondenpoep? Armoedebestrijding? De bereikbaarheid van Groningen? Cultuur? Sport?’ Iedereen kan zelf z’n top 5 aan onderwerpen samenstellen.

StemWijzer

Uit alle ingezonden lijstjes rolt een top 5 van verkiezingsthema’s die de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer belangrijk vinden. Deze top 5 krijgt een plaats in de StemWijzer die voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 november wordt gemaakt. Met de StemWijzer kunnen inwoners erachter komen met welke politieke partijen ze de meeste overeenkomsten hebben. De StemWijzer komt rond 1 november online.

Verkiezingskrant

De top 5 aan verkiezingsitems komt ook terug in de Verkiezingskrant. Daarin reageren politieke partijen op de top 5 aan verkiezingsthema’s. De Verkiezingskrant valt zo’n twee weken voor de gemeenteraadsverkiezing door de brievenbus van alle ongeveer 134.000 adressen in Groningen, Haren en Ten Boer.

Tot en met zondag 9 september

De onderwerpen voor de StemWijzer en de Verkiezingskrant komen normaal tot stand in overleg met de deelnemende politieke partijen. Maar met de top 5 aan verkiezingsthema’s bepalen ook de inwoners voor een deel de inhoud.

Het kiezen van de top 5 aan verkiezingsthema’s kan tot en met zondag 9 september online via gemeente.groningen.nl/verkiezingen (Top 5 verkiezingsthema’s) of gelijk via www.info-collect.nl/enq/Stemwijzer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden