Kandidatenlijst CDA Groningen vastgesteld: van student tot docent

Foto: Fractie CDA Groningen

De leden van het CDA Groningen hebben gisteravond de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november vastgesteld. Eerder was al bekend dat fractievoorzitter René Bolle de kar voor de partij gaat trekken.

Huidig raadslid en docent aardrijkskunde Herman Pieter Ubbens staat op de tweede plek. Op plek drie staat de Harense Joma Kaal. Kaal was eerder statenlid voor de partij en is werkzaam als mediator. De vierde plaats wordt ingenomen door David Westerink. Hij is student, werkzaam als fractiemedewerker en woordvoerder in een raadscommissie namens de partij. Hoogste nieuwkomer is Jalt de Haan op plek vijf. De haan is leerkracht op een basisschool in de stad en eveneens als fractiemedewerker en commissiewoordvoerder verbonden aan de huidige fractie.

Opvallende lijstduwers zijn René Bolhuis, bloemist in winkelcentrum Paddepoel, Tweede Kamerlid Anne Kuik en landelijk partijvoorzitter Ruth Peetoom. Bolhuis verscheen de afgelopen jaren regelmatig in de media vanwege de boetes die in het winkelcentrum worden uitgedeeld wanneer winkeliers niet open gaan op koopzondag.

Lijsttrekker René Bolle is tevreden: ‘Dit is een evenwichtig team met kandidaten uit alle gelederen van de samenleving. Ik ben blij dat het gelukt is om veel mensen uit Haren en Ten Boer op de lijst te krijgen. Het is belangrijk dat de nieuwe gemeenteraad ook regionaal gezien een goede afspiegeling is’.

Bolle mikt op 4 zetels voor het CDA in de Groningse gemeenteraad.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden