Paul de Rook gekozen tot lijsttrekker D66 Groningen

Paul de Rook.
Foto: D66 Groningen

Wethouder Paul de Rook is gekozen als lijsttrekker voor D66 door de leden van de afdeling Groningen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018. Dit is ook in het geval van herindeling.

Voor de gemeente Haren is Sander Claassen verkozen, mits Haren zelfstandig blijft.

Omdat de herindeling Groningen-Haren-Ten Boer nog in de Tweede Kamer moet worden behandeld, houden de afdelingen van D66 rekening met twee scenario’s.

Paul de Rook

“Ik ben erg blij met de steun van de leden. We zijn 4 jaar geleden een goede koers ingeslagen waar Groningen mee door moet gaan. Ik heb veel zin om samen met onze kandidaten een mooie verkiezingsuitslag neer te zetten.”

Paul de Rook (1987) is sinds 2014 wethouder in Groningen, met de portefeuilles Verkeer & Vervoer Cultuur en Sport. De jaren daarvoor (vanaf 2010) zat Paul al voor D66 in de gemeenteraad, daarvoor was hij adjunct-secretaris bij de SER Noord-Nederland. Hij is geboren en getogen in Groningen. Paul woont samen met Anne in de Rivierenbuurt.

Sander Claassen

“Ik ga luisteren in Onnen, vragen stellen in Glimmen en waar het kan helpen in Noordlaren en Haren, om samen een stap vooruit te zetten.”

Sander Claassen (1980) is sinds 2012 actief voor D66. In 2014 was hij kandidaat voor de Gemeenteraad in de stad Groningen, in 2015 kandidaat voor de Provinciale Staten van de
provincie Groningen. In 2016 was Sander tijdelijk Statenlid met als portefeuilles Mobiliteit, Economie en Energie. Bij D66 is Sander actief in de landelijke Thema Afdeling Sport en Bewegen, waarvan hij mede-oprichter is.

Sander woont met zijn gezin sinds 2017 in Haren en is in het dagelijks leven docent aan de Hanzehogeschool (Instituut voor Sportstudies) en programmamanager bij de Wagner Group.

Sander Claassen.

Aanmelden

De volgende stap is het samenstellen van een mooie en diverse kieslijst. Daarvoor kunnen geïnteresseerde leden zich melden tot 15 maart. Eind april zal het verkiezingsprogramma worden vastgesteld, waarvan de voorbereidingen al ver gevorderd zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden